Svenska English Iraq Iran Kurdistan Somalia LOGGA IN | OM OSS | KONTAKTA OSS
Sky Office Tours & Travel
FLYG HOTELL HYRBIL CHARTER WEEKENDRESOR KRYSSNING SISTA MINUTEN PENNINGÖVERFÖRING

    Resevillkor

Ansvar för resans utförande
Sky Office förmedlar endast flygbiljetterna och ansvarar inte för eventuella
tidtabellsändringar , inställda flyg , förlorat baggage eller andra händelser som har med flygresans utförande att göra. Sådana händelser ansvarar respektive flygbolag ensamt för, varför eventuella anspråk med anledning härav skall framställas direkt till flygbolaget.

Ändring och kontroll av uppgifter
Det är mycket viktigt vid bokning av flygbiljetter att samtliga förnamn och efternamn anges enligt pass. Flygbiljetter är personliga och det är inte möjligt att ändra i en redan gjord bokning. Det är även mycket viktigt att du kontrollerar ut/-hemresedatumen så att de stämmer överens med hur du vill resa innan du genomför din bokning.

Resenärens ansvar

Resenären är skyldig att ta del av resevillkoren före köpet och förbinder sig att
*kontrollera att stavningen av namnet i bokningen stämmer överens med stavningen av namnet i passet.
*kontakta Sky Office omgående om  bekräftelsen inte kommit till dig via e-post  inom några minuter från bokningstillfället.
*så snart bekräftelsen kommit till dig per e-post kontrollera att uppgifterna stämmer. Vid oklarheter meddela Sky Office omgående.
*bevaka den e-post adress du har angivit i bokningen regelbundet då all korrespondens med Sky Office sker via e-post.
*kontrollera flygtider och eventuella tidtabellsändringar på både ut och hemresa via     https://www.viewtrip.com/skyoffice/Itin.aspx
eller direkt via flygbolaget om det inte går att kontrollera flygtiderna via viewtrip.
*kontrollera alltid med respektive flygbolag från vilken flygplatsterminal din avresa sker ifrån.
*kontrollera visumregler för slutdestination och eventuella mellanlandningar.
*kontrollera samtliga vaccinationer som behövs inför resan.
*kontrollera passregler samt giltighetstid på passet då vissa länder kräver att passet är giltigt minst 6 månader efter hemresan.
*för resa till och eller via USA känna till de skärpta villkor gällande pass och krav på maskinläsbara pass. Amerikanska ambassaden vet vad som gäller för dig.
*för resa till och eller via USA krävs att samtliga resenärer söker inresetillstånd senast 72 timmar innan planerad inresa. Läs mer om detta längre ner i våra resevillkor.
*kontrollera att flygbolaget du bokar tillåter ungdomar under 18 år om de reser på egen hand.

Betalning
När betalningen är genomförd så är bokningen helt låst och kan inte ändras eller avbokas. Dessa regler sätts av flygbolagen och inte av Sky Office*. När betalning kommit Sky Office tillhanda skickar vi en bokningsbekräftelse till den e-postadress du angivit vid bokningstillfället. Denna bokningsbekräftelse är din biljett/voucher och skall medtas under hela resan.
*Sky Office reserverar sig mot tekniska problem och eventuella prisfel. Skulle något bli fel kontaktar vi dig inom 2 arbetsdagar och försöker hitta en lösning.
Betalningssätt:
* Direktbanksbetalning (Nordea & Swedbank).
* Betal-/kreditkort (MasterCard, Eurocard, Visa) Du kan inte betala med American Express, Diners Club, Maestro.
* Faktura via Klarna (Se villkor)
* Delbetalning via Klarna (Se villkor)
All betalning administreras av Sky Office i Stockholm AB (556898-0725).


Kostnadsförändringar:
Flyg- och hotellpriser samt platstillgång är direkt inlagda av flygbolagen och hotelleverantören. Bolagen kan ibland ändra villkoren utan förvarning vilket kan medföra prishöjning av bokad biljett/hotellrum eller behov av ny biljett. Sky Office reserverar sig för tekniska problem och prisfel som ligger utanför vår kontroll samt förbehåller oss rätten att inom två arbetsdagar kontakta dig för eventuella ändringar av gjord bokning.


Transport och hotell vid byte av flygplats eller datum
Beroende på vilket flygbolag och resplan du väljer att boka kan transport mellan olika flygplatser förekomma. Du ansvarar själv för kostnaden av denna transport sam kontroll av transportens tidtabell. Har du bokat en resa med övernattning under resans gång ansvarar du själv för att boka och betala hotellet sam transport till och från hotellet. Detta gäller också vid tidtabellsändringar från flygbolagen som ligger utanför Sky Office kontroll och ansvar.

Biljetter
För bokningar från 01JUN08 reser du med elektroniska biljetter (E-ticket) vilket innebär att du får en bokningsbekräftelse via den e-post adress du angav vid bokningstillfället. Vi rekommenderar dig att alltid ha din bokningsbekräftelse tillgänglig under resans gång. Där finns all viktig information så som bokningsreferens, flygnummer, restider m.m.
Vid bokning av tur och returbiljetter går det INTE att avstå första delen för att endast utnyttja returen. Gör man detta avbokas hela resan av flygbolaget och det är ingen återbetalning av biljetten.
Flygbiljetter visas inklusive flygskatter. Vid avresa från bl. a vissa destinationer i Afrika och Sydamerika måste du även lokalt betala en avreseskatt kontant som är på ca 100 - 700 kr/person.

Flygtider
Alla flygtider som anges är lokala.
Sky Office förmedlar flygbiljetter och kan INTE ställas till ansvar för eventuella tidtabellsändringar, inställda flyg eller bagage som inte ingår i flygbiljettens pris. Detta löses direkt med respektive flygbolag.

Ändring av tidtabell

Observera att flygtiderna på din bokningsbekräftelse är preliminära och kan ändras med kort varsel. Flygbolaget kan utanför vår kontroll göra tidtabellsändringar och ställa in flyg detta kan ibland ske med kort varsel. Du som kund är själv ansvarig att verifiera flygtiderna för eventuell anslutning och hemresa direkt med flygbolaget i det land du befinner dig i samt att återbekräfta din platsreservation senast 72 timmar före aktuell resa. Förändring av flygtiderna berättigar inte till prisavdrag, ersättningsresa, skadestånd eller annan kompensation.

Viktigt! Du ansvarar själv för att kontrollera dina flygtider regelbundet för både ut och hemresa på https://www.viewtrip.com/skyoffice/Itin.aspx
eller direkt med flygbolaget om du inte skulle kunna kontrollera dina flygtider via viewtrip. Sky Office ansvarar inte för att informera dig gällande tidtabellsändringar eller inställda flyg.
Sky Office ansvarar heller inte för inställd resa som beror på miljökatastrof, krigshandling, strejk eller annan ingripande händelse som uppenbarligen innebär risk för inställt flyg eller fara för resenären inför eller under resan.

Avbokning/ombokning
Biljetterna utfärdas omedelbart efter betalningstillfället och därefter är biljetterna INTE återbetalningsbar.
Sky Office följer flygbolagens bokningsregler som vanligtvis är mycket stränga dvs. ingen återbetalning eller ombokning kan ske.

Hotell
Generellt ingår inte frukost i priset när du bokar hotell hos oss. Om det ingår står denna information på bekräftelsen vi e-postar till dig.

Eventuella ändringar i en redan gjord bokning på plats direkt med hotellet garanterar inte rätt till ersättning eller kompensation från Sky Office. Om detta görs måste en skriftlig redogörelse från hotellet bevisa detta. Redogörelsen ska även innehålla namn och telefonnummer till hotellets representant. Informationen ingår sedan i en eventuell reklamationshantering mot  hotell leverantören.

Information som anges på våra hemsidor är angivna direkt av hotelleverantören . Vi kan inte garantera rums typ twin och double utan det är endast önskemål. Bilder som presenteras på hemsidan behöver inte direkt överrensstämma med det rum som verkligen bokas. De rum du får från Sky Office är alltid standardrum om inget annat anges. Vi rekommenderar dig att själv skaffa en egen uppfattning om hotellets detaljerade standard. Stjärngraderingar används som en helhetsbedömning av ett hotells kvalitet, service och faciliteter. Observera att detta är en internationell bedömning som kan avvika från de normer skandinaver i allmänhet är vana vid. Sky Office reserverar sig för ändringar gällande faciliteter på hotellen.

Observera beträffande Nordamerika
I Nordamerika kan trebädds - och fyrabäddsrum innebära två stycken kingsize sängar som används av tre respektive fyra personer.

Transport och hotell vid byte av flygplats eller datum
Kom ihåg att det är du som ansvarar för att inneha ett giltigt pass. Lika gäller att du är ansvarig för att inneha eventuella visum till slutdestination samt även eventuella transitvisum/visum vid mellanlandningar. Du som resenär är själv ansvarig för eventuella kostnader som uppkommer på grund av brister i nämnda formaliteter.
Från och med januari 2009 kommer det bli obligatoriskt för alla som reser från Sverige att ansöka elektroniskt om godkännande innan de påbörjar sin resa till USA. Ansökan om resetillstånd görs på internet via systemet ESTA i god tid före avresan.

För att göra din registrering klicka här. USA har även skärpta villkor gällande krav på maskinläsbara pass. Detta gäller för inresa till USA och även resa via USA. Kontrollera med Amerikanska ambassaden vad som gäller för dig genom att klicka här.

Bagage
Information om de nya handbagagereglerna hittar du här
Sky Office ansvarar inte för bagage som inte ingår i flygbiljettpriset.

Specialbagage/kostnad för bagage/önskemål under resan.
Sky Office kan hjälpa dig med att boka specialbagage och skicka önskemål till flygbolagen enligt vår prislista under frågor och svar. Vi kan inte påverka flygbolagen då det gäller bekräftelse dina önskemål eller specialbagage. Vi kan enbart göra en förfrågan och vi hanterar enbart följande specialbagage, rullstolar, snowboard, skidor, golfbag, cykel, hund och katt. övriga specialbagage går inte att boka via oss. Om ditt specialbagage inte blir bekräftat av flygbolagen kan ingen återbetalning av biljetterna ske. Övriga bagagepris som inte är inkluderat i flygbiljettspriset betalas av dig som kund direkt till flygbolaget.

Förlorat/skadat bagage
Om du köpt en flygbiljett är det flygbolaget du rest med som ska ersätta dig enligt luftfartslagen om du förlorat eller om du har fått ett bagage skadat. Eventuella fel ska påtalas omedelbart på flygplatsen till flygbolagets representant eller flygplatsens bagagehantering.

Ensamåkande barn
Vi kan inte hantera rutiner kring ensam åkande barn utan rekommenderar dig att kontakta flygbolaget direkt för hela bokningen.

Spädbarn
Barn som är inte är fyllda två år kan bokas som spädbarn. Detta innebär att barnet inte har något eget säte utan får sitta i vuxens knä. Observera att detta gäller hela resan, dvs. barnet får inte ha fyllt två år innan resan har avslutats. Om barnet fyller två år under resans gång måste en barnbiljett bokas för hela resan. Sky Office ersätter inte för eventuella kostnader som kan uppkomma i samband att fel typ av biljett bokats från början.  Vi kan inte garantera önskemål så som barnmat och spädbarnsvagga på flyget då flygbolagen kan gå in och göra ändringar i efterhand.

Vaccination
Det är ditt ansvar som resenär att ta reda på om vaccination, försäkringar eller andra nödvändiga formaliteter krävs för resa till det land du planerar att besöka. Detta gäller t ex. vaccinationer, försäkring m.m. Eventuella  kostnader i samband med ovanstående betalas av dig som resenär.

Betalningsbedrägerier
Vi förbehåller oss rätten att i undantagsfall inte acceptera utländska kreditkort samt att neka kortköp då misstanke om bedrägeri föreligger. Vid misstanke om brott kan krav på legitimering av betalning krävas. Alla typer av kortsbedrägerier polisanmäls.

Reklamationer
Eventuella problem eller anmärkningar under resans gång framförs direkt till leverantören (flygbolag, hyrbilsföretag, hotell etc.). Yrkas ersättning för merkostnader måste kvitton för detta bifogas samt skriftlig bekräftelse på eventuell överenskommelse mellan dig och leverantör. Får du någon ersättning eller kompensation direkt av leverantören förfaller normalt rätten till ersättning i efterhand. Reklamation som inte ersätts/kompenseras under resan av leverantör ställs direkt till Sky Office för utredning.

Reklamationer hanteras enbart skriftligen senast 2 månader efter hemkomst. Hanteringstiden är ca 2 månader.

facebook twitter blogg top