Svenska English Iraq Iran Kurdistan Somalia LOGGA IN | OM OSS | KONTAKTA OSS
Sky Office Tours & Travel
FLYG HOTELL HYRBIL CHARTER WEEKENDRESOR KRYSSNING SISTA MINUTEN PENNINGÖVERFÖRING
Oceania Cruises

Oceania Cruises är ett av kryssningsvärldens mest prisvärda lyxalternativ. Sedan starten 2003 har rederiet framgångsrikt erbjudit destinationsrika kryssningar med fokus på mat och service av högsta klass.

Oceania Cruises kallar stilen och klädkoden ombord för ”Country club casual”, något som passar utmärkt ihop med rederiets inställning ”vad du vill, när du vill”. Miljön är elegant – inredningen andas traditionell lyx in i minsta detalj, från putsade mörka träslag till fartygens omfattande konstsamlingar.

Flotta
Oceania Cruises flotta består av fyra fartyg. De två mindre fartygen, Regatta och Nautica, erbjuder sin storlek till trots många faciliteter från större fartyg. Systerfartygen Marina och Riviera, båda sjösatta 2011 respektive 2012, är till skillnad från Regatta och Nautica specialbyggda för rederiet. De höjer graden av lyx ytterligare med ännu större yta per passagerare och hytter dekorerade med exklusiva möbler från Ralph Lauren Home.

Högklassig fransk mat
Oceania vill att matupplevelserna i restaurangerna ombord ska vara en av resans absoluta höjdpunkter. Till hjälp har de den franska mästerkocken Jaques Crepin, en gång i tiden kock åt tre franska presidenter, bl a Charles de Gaulle. Idag är Jaques Crepin huvudansvarig för rederiets kulinariska aktiviteter, vilket bland annat innebär att han tagit fram samtliga menyer.

Utöver huvudrestaurangen har Regatta och Nautica även två specialrestauranger som båda ingår i kryssningsbiljetten. Ombord Marina och Riviera finns det totalt tio restauranger som erbjuder smakupplevelser från alla jordens hörn.

Till skillnad från maten är dryck inte all inclusive ombord Oceania Cruises fartyg. Det finns dock möjlighet att köpa till prisvärda paket som innebär fri tillgång till mineralvatten, läsk, öl, vin och drinkar.

Aktiviteter och underhållning
Flera rederier erbjuder matlagningsdemonstrationer, men frågan är om Oceania inte har det allra mest utvecklade kulinariska utbildningsprogrammet av alla. Ombord Marina/Riviera, på ”Bon Appetit Culinary center”, delar professionella kockar med sig av sina hemligheter och som åskådare får du (mot en extra kostnad) tillgång till den egen köksö för att prova själv. Intill, på ”the Artist Loft” har du möjlighet att delta i workshops och lära dig allt om exempelvis fotografering och målning.

När solen gått ner spelas live-musik över hela fartyget. I Showloungen utspelar sig varje kväll traditionell kryssningsunderhållning som Broadway-inspirerade föreställningar, stand up comedy och magiska trollkonster.

Oceanias prisnivå är något högre än för premiumrederier som Celebrity Cruises och Holland America Line, men lägre än för lyxrederier som Silversea och Seabourn.

För vem?
Oceania lockar till sig många rese- och kryssningsvana gäster. De flesta kommer från engelsktalande länder och uppskattar den sociala upplevelsen och stämningen ombord Oceanias relativt små fartyg. Det finns inga speciella aktiviteter för barn även om alla åldrar är välkomna ombord.

Kontakta oss på
+46 (0) 770 - 710 707
 
Marina

Marina är tillsammans med systerfartyget Riviera det första nybygge som konstruerads speciellt för rederiet Oceania Cruises. De förhöjer kryssningsupplevelsen ytterligare genom att erbjuda ännu större hytter, fler restauranger och fler aktiviteter.
Regatta

När Regatta sjösattes 1998 fick hon först det föga personliga namnet ”R2” av den dåvarande ägaren Renaissance Cruises. 2003 köptes fartyget av det då nystartade rederiet Oceania Cruises och fick sitt nya namn. I samband med namnbytet genomförde Oceania en omfattande renovering. Bland annat byggdes pooldäcket om helt och förseddes sköna däckstolar i trä. De allmänna utrymmena dekorerades med mörka, exklusiva träslag och i hytterna installerades de omtalat sköna sängarna ”tranquillity beds”.
Riviera

Riviera är tillsammans med systerfartyget Marina det första nybygge som konstruerads speciellt för Oceania Cruises. De förhöjer kryssningsupplevelsen ytterligare genom att erbjuda ännu större hytter, fler restauranger och fler aktiviteter.
Nautica

När Nautica sjösattes år 2000 fick hon först det föga personliga namnet ”R5” av den dåvarande ägaren Renaissance Cruises. 2003 köptes fartyget av det då nystartade rederiet Oceania Cruises och fick sitt nya namn. I samband med namnbytet genomförde Oceania en omfattande renovering. Bland annat byggdes pooldäcket om helt och förseddes sköna däckstolar i trä. De allmänna utrymmena dekorerades med mörka, exklusiva träslag och i hytterna installerades de omtalat sköna sängarna ”tranquillity beds”.
facebook twitter blogg top