Svenska English Iraq Iran Kurdistan Somalia LOGGA IN | OM OSS | KONTAKTA OSS
Sky Office Tours & Travel
FLYG HOTELL HYRBIL CHARTER WEEKENDRESOR KRYSSNING SISTA MINUTEN PENNINGÖVERFÖRING
Cunard

Cunard har en historia med anor. Den börjar 1840 och inkluderar flera mytomspunna fartyg från den klassiska eran med atlantångare. Deras mest kända fartyg genom tiderna var Queen Mary, innehavare av Atlantens blå band efter att ha korsat den klassiska sträckan Southampton – New York på rekordtid 1939.

Engelska traditioner
Queen Mary har sedan länge pensionerats, men för alla som vill uppleva den klassiska perioden när Atlantångarna dominerade världshaven är Cunard det naturliga valet. Det engelska rederiet har nämligen gjort sitt yttersta för att bevara känslan av en svunnen tid. Servicegraden mycket hög och Cunards engelska arv gör sitt för att krydda kryssningsupplevelsen med klass. Exempelvis serveras den brittiska traditionen ”Afternoon tea” varje dag av servicepersonal iklädda vita handskar.

Arvet efter Queen Mary förvaltas främst av efterföljaren Queen Mary 2, byggd med teakdäck, förstärkt skrov och extra kraftfulla motorer för att kunna korsa Atlanten året runt. När hon gjorde sin jungfrutur 2004 var Queen Mary 2 det största och i särklass dyraste fartyg som någonsin byggts.

Utöver Queen Mary består flottan av de något mindre systerfartygen Queen Victoria och Queen Elisabeth.

En traditionell kryssningsupplevelse
Cunard levererar en femstjärnig kryssningsupplevelse med fokus på avkoppling, lyx och god mat. I sann ”atlantångartradition” fylls dagarna till havs bland annat av lärorika föreläsningar där musiker, filmare, historielärare och andra kunniga akademiker från hela världen delar med sig av sina kunskaper.

Även om atmosfären är mer formell än på de flesta andra rederier finns utrymme till en mer informell klädsel. Fartygens inredning är ytterst elegant och hämtar sin inspiration från Englands historia och den klassiska art deco-perioden.

Som passagerare tilldelas du matsal efter hyttkategori. Bor du i någon av de största sviterna öppnas dörrarna till Queens Grill och för minisvitgäster väntar ett bord på Princess Grill. Övriga passagerare är välkomna till fartygets huvudrestaurang. Oavsett restaurang är kvaliteten på maten mycket hög. Enligt ”Berlitz guide of cruising” rankas Cunards ”Grill-klass” som den bästa kryssningsupplevelsen av alla stora fartyg.

För vem?
De flesta gästerna uppskattar nämligen den värdiga och lugna stämningen ombord. Cunard är ett utmärkt val för dig som bejakar traditioner och uppskattar engelsk korrekthet, något för dig som gärna vill packa ner en linnekostym eller Panamahatt i resväskan.

För dig som vill du uppleva den mest klassiska atlantkorsningen gör Queen Mary 2 som enda fartyg sträckan Southampton – New York (och vice versa) flera gånger året runt. Dessutom beger sig samtliga tre fartyg ut på upplevelserika jorden runt-kryssningar.

Mycket av utbudet ombord är anpassat för par, men det finns även aktiviteter för barn. Även om många av gästerna är lite äldre återfinns alla åldersgrupper bland gästerna.

Kontakta oss på
+46 (0) 770 - 710 707
 
Queen Mary 2

När Queen Mary 2 sjösattes 2004 var hon det första fartyg på 35 år som byggdes för att korsa Atlanten året runt. Med förstärkt skrov och extra starka motorer gör hon regelbundet den klassiska sträckan Southampton – New york.
Queen Victoria

För dig som reser med Queen Victoria väntar en minst lika vacker upplevelse som ombord Cunards flaggskepp Queen Mary 2. Inredningen vimlar av referenser till både rederiets ärorika historia och drottning Victorias tid vid tronen. Svartvita fotografer på fartyg och berömdheter från rederiets glansdagar sätter tonen tillsammans med varma färger och välkomnade atmosfär.
Queen Elisabeth

För dig som reser med Queen Elisabeth väntar en minst lika vacker upplevelse som ombord Cunards större flaggskepp Queen Mary 2. Inredningen vimlar av referenser till rederiets ärorika historia. Svartvita fotografer på fartyg och berömdheter från rederiets glansdagar sätter tonen tillsammans med varma färger och välkomnade atmosfär.
facebook twitter blogg top