Svenska English Iraq Iran Kurdistan Somalia LOGGA IN | OM OSS | KONTAKTA OSS
Sky Office Tours & Travel
FLYG HOTELL HYRBIL CHARTER WEEKENDRESOR KRYSSNING SISTA MINUTEN PENNINGÖVERFÖRING
Välkommen till landet där solen skiner och Europa möter Asien
Är det mötet mellan nu och då, den spännande kulturen, god mat och vänliga människor som gör Turkiet till det perfekta semesterlandet? Eller kanske den soliga medelhavskusten med de makalösa sandstränderna, de gröna bergen och att den svenska kronan räcker långt? Det vi kan konstatera är att Turkiets medelhavskust är ett säkert semesterkort.

I vårt Turkiet erbjuder vi resmål som passar familjer, par och ungdomar med ett stort utbud hotell – från exklusiva resorts till enklare lägenhetshotell. Här finns familjevänliga resmål och resmål där du kan kombinera storstadspuls med fantastisk shopping. När du är i Turkiet rekommenderar vi att du följer med på någon av våra utflykter och upptäcker lite mer av vad landet har att erbjuda.

Ett spännande resmål
Större delen av Turkiet består av den asiatiska halvön Anatolien, mellan Medelhavet och Svarta havet. Anatolien har en höglänt centralplatå med de Pontiska bergen i norr och Taurusbergen i söder. Längs kusten domineras landskapet av pinjeskogar, olivlundaro och citrusodlingar. Populära turistmål i Turkiet är bland annat Marmaris, Antalya, Kemer, Belek, Side, Alanya och Bodrum. Besöker du Turkiet måste du prova på det turkiska badet hamam. Badet är uppfriskande för både kropp och själ. Det turkiska badet utgörs av ångbastu och peeling och avslutas med fördel med en välgörande oljemassage. Det turkiska köket är känt för sina auberginerätter, kebab, grönsaksrätter och pilaff, gärna med smak av spiskummin, stark chili, vitlök och färska örter. Prova gärna olika förrätter, meze, och några av de för Turkiet typiska söta desserterna t ex baklava.

Kort historik
Dagens Turkiet har sitt ursprung i 1300-talets osmanska rike som bestod av Mellanöstern, Balkan och Nordafrika. Den 29 oktober 1923 grundades republiken Turkiet. Kemal Atatürk blev landets president och genomförde omfattande reformer för att omvandla det gamla islamiska Turkiet till en modern nationalstat. Efter andra världskriget infördes ett demokratiskt flerpartisystem. Sedan oktober 2005 förhandlar Turkiet om medlemskap i EU. Majoriteten av Turkiets invånare är turkar och talar det officiella språket turkiska.

Kontakta oss på
+46 (0) 770 - 710 707
 Boka här
facebook twitter blogg top