Svenska English Iraq Iran Kurdistan Somalia LOGGA IN | OM OSS | KONTAKTA OSS
Sky Office Tours & Travel
FLYG HOTELL HYRBIL CHARTER WEEKENDRESOR KRYSSNING SISTA MINUTEN PENNINGÖVERFÖRING
Sagolandet som lockar fler och fler svenskar.
Det har hänt något med Tunisien. Det gamla chartermålet har förnyat sig och både utbud och service har blivit mycket bättre. Allt fler svenskar har upptäckt det och reser hit till de långa mjuka sandstränderna. Det kan man förstå. Här är det en skön blandning av Mellanöstern och franskt Medelhav. Här kan man känna historiens vingslag och njuta av bästa komfort. Här går det att lyxa till det utan att det kostar en förmögenhet. Den svenska kronans värde räcker långt. För omkring lika mycket som du betalar för en vecka på ett lägenhetshotell på Kanarieöarna kan du bo förstklassigt i Tunisien. All inclusive! Det är ett perfekt resmål för både familjer och par som vill koppla av.

Tunisien är en spännande blandning av Europa och arabisk kultur. Avståndet till Europa är inte långt. Tunisiens nordligaste udde ligger bara 15 mil från Sicilien. Våra resmål städerna Sousse, Port el Kantaoui, Monastir och Hammamet ligger som små utposter mellan Medelhavet och Saharas mäktiga ökenlandskap. Här har vi satsat på ett stort utbud av boende. Här kan du njuta av thalassoterapi som ger avslappning och stresslindring, eller varför inte få en skönhetsbehandling? Och allt till ett överraskande lågt pris. Men självklart är vårt hotellutbud större än så och vi erbjuder allt från lyxiga resorts till bra medelklass- och lägenhetshotell.

Även om Tunisien är en självständig stat sedan 1956 sätter den franska kolonialtiden fortfarande sina spår i den tunisiska kulturen. Inte minst när det gäller maten, där det franska köket blandas med arabiska råvaror och delikatesser. Men Tunisien är mycket mer än god mat, sol och bad. Här finns också mycket kultur, historia och exotiska platser.

Kort historik
Tunisiens händelserika historia är mer än 3000 år och härstammar från fenicierna som grundade staden Karthago 814 f Kr. I det sista av de puniska krigen mellan Karthago och Rom 146 f Kr, besegrades staden och området hamnade under romerskt styre. Än idag finns många ruiner från romartiden i landet. På 800-talet tog araberna makten och Tunisien ingick i det islamska riket som styrdes från Damaskus. 1574 fick turkarna makten tills fransmännen tog över på 1800-talet. Tunisien blev självständigt 1956. Idag är Tunisien ett modernt muslimskt land med en imponerande ekonomisk utveckling och väl utvecklad turism. Lagstiftningen gör att kvinnor har en helt annan ställning än i de flesta länder i till exempel Mellanöstern. Landet har goda relationer med både USA och EU såväl som med övriga stater runt omkring.

Kontakta oss på
+46 (0) 770 - 710 707
 Boka här
facebook twitter blogg top