Svenska English Iraq Iran Kurdistan Somalia LOGGA IN | OM OSS | KONTAKTA OSS
Sky Office Tours & Travel
FLYG HOTELL HYRBIL CHARTER WEEKENDRESOR KRYSSNING SISTA MINUTEN PENNINGÖVERFÖRING
Egypten är ett både solsäkert och prisvärt land. Här finns något för alla.
Det härliga Röda havet ger en helt ny dimension åt bad och snorkling och den färgsprakande undervattensvärlden står i en klass för sig. Det är inte konstigt att dykare från hela världen söker sig hit. Men faraonernas Egypten bjuder också på unika historiska sevärdheter och avkopplande badorter där man kan glömma vardagen.

Egypten är kort sagt ett perfekt resmål för soltörstande svenskar, vare sig man vill njuta av Röda havet, ge sig ut i öknen, slappa på en badort eller åka på en utflykt till Kairo och vandra runt i den myllrande staden, där den mer än femtusenåriga historien gör sig ständigt påmind. Eller kanske vill du hellre kryssa på Nilen - en av världens längsta floder, som passerar många av de mest berömda sevärdheterna i världen. I staden Luxor kan du besöka det enorma Karnaktemplet och Hatshepsuts tempel, som byggdes av Egyptens enda kvinnliga farao.

Reser du med oss bor du på våra omsorgsfullt utvalda hotell som finns i varierande klassificering, beroende på vad du är ute efter. På alla våra destinationer får du service av våra kunniga reseledare, som hjälper dig att se till att din semester kommer att bli så perfekt som möjligt. Vi har även utflykter som gör att du kan upptäcka just den bit av Egypten som intresserar dig. Vill du snorkla, dyka, ta ett PADI-certifikat eller testa ett prova-på-dyk så hjälper våra reseledare dig med detta efter ankomst till destinationen. Oavsett vad du väljer att göra så finns det möjligheter att unna dig lite utöver det vanliga under en semester i faraonernas land.

Ifrån Egypten stammar några av världens viktigaste kulturskatter. Här uppstod en av de första skriftformerna, hieroglyferna, under århundradena kring 3000 f.Kr. Här byggdes också de egyptiska pyramiderna och många fantastiska tempel och palats med arkitektoniska detaljer som vi fortfarande 5000 år senare fortsätter att beundra.

I det forna Egypten innehades makten av överstepräster och faraoner som levde i överflödig lyx. Trots en gynnsam jordbruksproduktion levde merparten av befolkningen i fattigdom. I januari 2011 gick egyptierna ut på gator och torg för att demonstrera för demokratiska reformer och diktatorn Mubaraks avgång. Efter 60 år av diktatur och militärt förtryck kan vi nu glädjas med det ”Nya” Egypten och de stolta egyptierna välkomnar oss åter till sitt vackra land!

Kontakta oss på
+46 (0) 770 - 710 707
 Boka här
facebook twitter blogg top