Svenska English Iraq Iran Kurdistan Somalia LOGGA IN | OM OSS | KONTAKTA OSS
Sky Office Tours & Travel
FLYG HOTELL HYRBIL CHARTER WEEKENDRESOR KRYSSNING SISTA MINUTEN PENNINGÖVERFÖRING
Azamara Club Cruises

2007 införskaffade Royal Caribbean två fartyg som båda var betydligt mindre än den övriga flottan. Tanken var först att de skulle segla under systerrederiet Celebrity Cruises flagg, men i stället grundades ett helt nytt varumärke: Det exklusiva ”butikshotellrederiet” Azamara Club Cruises var fött. De två systerfartygen fick namnen Azamara Quest och Azamara Journey. Ombord är nivån på maten mycket hög och med endast 700 gäster blir kryssningsupplevelsen ovanligt avslappnad.

Det bästa från två världar
Stilen ombord är maritim och den klassiska fartygskänslan är ständigt närvarande. Miljön är lyxig, men det finns inga formella klädkoder – det är ständigt ”resort casual” som råder. Sin storlek till trots erbjuder Quest och Journey många faciliteter från större fartyg. Utöver huvudrestaurangen med öppen sittning och bufférestaurangen finns även två specialrestauranger. Prime C är en klassisk amerikansk grillrestaurang och Aqualina serverar läckerheter från Medelhavet.

All-inclusive
Dessutom innehåller fartygen ett kasino, en showlounge med underhållning varje kväll och välutrustat gym. Det finns även ett stort spa eftersom Azamara Club Cruises satsar mycket på hälsa och välmående, något som även lämnat avtryck i restaurangmenyerna. Servicegraden är både hög och personlig. Prisnivån är något högre än för premiumrederier som Celebrity Cruises och Holland America, men lägre än lyxrederier som Siversea och Seabourn. Läsk och vatten ingår dygnet runt samt husets kvalitetsviner till lunch och middag. Det gör Azamara Club Cruises till ett riktigt prisvärt lyxalternativ.

För vem?
Azamara Club Cruises satsar mycket på sina destinationer. Tack vare fartygens storlek besöks många exotiska hamnar och inte sällan stannar de över natten. Följaktligen lockar Azamara Club Cruises till sig många rese- och kryssningsvana gäster. Många av passagerarna, ofta medelålderspar och äldre, uppskattar den sociala upplevelsen och stämningen ombord ett mindre fartyg.

Kontakta oss på
+46 (0) 770 - 710 707
 
Azamara Quest

Byggd 2000 fick Azamara Quest först det föga personliga namnet ”R7” i en serie av åtta fartyg som byggdes för dåvarande ägaren Renaissance Cruises. 2007 köptes hon av Celebritys Cruises ägare Royal Caribbean och fick sitt nya namn. Tillsammans med tidigare ”R6” som blev Azamara Journey bildades ett helt nytt rederi: Det exklusiva ”butikshotellrederiet” Azamara Club Cruises var fött.
Kryssning Azamara Journey

Byggd 2000 fick Azamara Journey först det föga personliga namnet ”R6” i en serie av åtta fartyg som byggdes för dåvarande ägaren Renaissance Cruises. 2007 köptes hon av Celebritys Cruises ägare Royal Caribbean och fick sitt nya namn. Tillsammans med tidigare ”R7” som blev Azamara Quest bildades ett helt nytt rederi: Det exklusiva ”butikshotellrederiet” Azamara Club Cruises var fött.
facebook twitter blogg top